array(1) { ["animaux"]=> string(3) "oui" } Maisons Vacances - Vakantiehuis Frankrijk Verhuur van villa's, vakantiewoningen of appartementen voor uw verblijf in Frankrijk - Aquitaine

Vakantiehuizen en villa's met zwembad, verhuur van vakantiewoningen en vakantiedorpen voor uw vakantie in Frankrijk.

Vakantiehuizen in Frankrijk

Vakantie met huisdier in Frankrijk, vakantiehuizen waar huisdieren zijn toegestaan

Vakantie met huisdier. Maisons Vacances heeft een groot aantal vakantiehuizen waar huisdieren welkom zijn. Alles wat u moet weten over reizen met uw trouwe vriend leest u hier.

Indien u van plan bent om op vakantie naar Frankrijk te gaan met één of meer huisdieren, dan is het raadzaam om enkele voorzorgsmaatregelen te treffen om zo de gezondheid van uw eigen huisdier en die van anderen te waarborgen. De Franse Ambassade heeft speciale informatie over het meenemen van huisdieren voor een verblijf in Frankrijk of op doorreis in Frankrijk. Er gelden bijzondere maatregelen voor zogenaamde "aanvals- en verdedigingshonden" waarvan bekend is dat ze gevaarlijk kunnen zijn. Wij raden u aan deze informatie echt ter harte te nemen. Bij in gebreke blijven, kan het dier worden uitgewezen bij binnenkomst op het Franse grondgebied of in een dierenasiel geplaatst worden.

Europees dierenpaspoort/inenting tegen Rabiës: Iedere hond die de grens over gaat heeft een Europees paspoort nodig en identificatie door middel van een chip of tatoeage is verplicht. Daarnaast moet de hond tegen rabiës zijn ingeënt. Ga dus tijdig naar uw dierenarts. Als uw hond voor de eerste keer wordt ingeënt, of als u hem opnieuw laat inenten, mag hij pas 21 dagen na de inenting de grens over.

Verzekering: Kijk na of uw WA verzekering ook schade door uw hond aangebracht in uw vakantiehuis dekt, of als hij achter de kippen van de buurman aangaat!

Parasieten: Zorg voor goede vlooienbestrijding (natuurlijk heeft uw hond geen vlooien, maar hij kan er wel mee in aanraking komen!) en controleer uw hond op teken na een wandeling door de natuur (neem een setje mee om deze te verwijderen).

Onderweg: Het veiligst reist uw hond achterin, van de andere reizigers afgeschermd door een net of hek. Steeds meer wordt er een bench gebruikt om een huisdier veilig te vervoeren. Denk eraan om alle 2 uren te stoppen om de hond te laten luchten en drinken te geven. Let op: Houd uw hond aan de riem op stopplaatsen langs de weg. U laat uw hond natuurlijk niet in de zon in de auto achter, 10 minuten kunnen door de hitte al zeer verdrietige gevolgen hebben…

Uw huisdier in het vakantiehuis. Laat uw hond nooit op het bed of meubilair als u dit niet heeft afgedekt. Neem hiervoor een oude deken of een laken mee. Als u een dekbedovertrek meeneemt kunt u hier de dekens die in het huis zijn indoen. Let erop dat uw hond niet graaft in de tuin van de vakantiehuis eigenaar. Het terrein kan niet als uitlaatplaats gebruikt worden, alles wat uw hond achterlaat moet vanzelfsprekend opgeruimd worden. Als uw hond toch een plas doet, gooi hier dan water overheen. Het is ook belangrijk dat er geen vlooien, haren e.d. in uw vakantiehuis achterblijven: volgende huurders en de eigenaar zouden dit niet op prijs stellen. Stofzuig dus regelmatig grondig en gebruik een spray. Het is niet goed voor een hond om in een zwembad te zwemmen, de chemicaliën kunnen zijn vacht aantasten, ook verstoppen hondenharen de filtersystemen – eventueel extra onderhoud of reparaties zullen door u vergoed moeten worden. In de vakantiedorpen en residenties zijn honden in en bij het zwembad verboden. Zadel uw buren niet op met een achtergelaten hond die urenlang blaft of piept, of de verf van de deuren krabt! Moet u de hond toch een tijdje alleen laten, zet dan de radio of tv aan en geef hem een speeltje of een kauwstokje.

Ter plaatse: U neemt uw hond mee op vakantie om er lange wandelingen mee te kunnen maken. Begin echter rustig aan als uw hond geen zware inspanningen gewend is. Vermijd actief te zijn tijdens de warmste uren, zorg dat er voldoende schaduw is en geef uw hond veel water.

Stranden: Op de meeste bewaakte stranden zijn honden niet toegelaten, op de niet bewaakte worden ze meestal wel gedoogd…. In het voor- en naseizoen zijn er veel meer mogelijkheden. Op de volgende websites staan de stranden waarop dieren toegelaten worden, soms met beperkingen. Controleer dit van te voren om niet voor verrassingen te staan.

Zie ook www.dogstory.net/plage_de_france.htm en http://www.frenchtoutou.com/info/plage.php Voor meer vakantie-weetjes kunt u ook hier terecht: informatie over vakantie.

  Checklist Mee op reis:
 • • Dierenpaspoort en/of inentingsboekje
 • • Rabiësverklaring voor de hond
 • • Gezondheidsverklaring van de dierenarts
 • • Telefoonnummer van eigen dierenarts
 • • Eventuele medicijnen
 • • Eigen eet- en drinkbakken
 • • Eigen voer (ook voor onderweg) en water
 • • Riem, mand en deken
 • • Eventueel muilkorf
 • • Extra riem
 • • EHBO-doos voor uw huisdier
 • • Een foto van uw huisdier voor als u hem kwijtraakt

Op de zoekmachine van Maisons Vacances kunt u het vakje huisdieren aanklikken om alleen huizen te selecteren waar honden welkom zijn. LET OP: vaak zijn slechts kleine honden toegelaten, soms moet u een extra borgsom betalen, in vakantiedorpen vraagt men meestal een vergoeding per huisdier. Wij verzoeken u het ras of de hoogte van uw huisdier op het reserveringsformulier op te geven.

Meer Minder

  Pagina 1 van 7 |

Vakantiehuis Frankrijk: Ploemeur - Morbihan

Tal Er Mor - Ref. 2086

Villa van 150 m² / 6 volwassenen en 2 kinderen - 4 slaapkamers, 1 badkamer - WiFi - zeezicht - pal aan zee, met trap direct naar baai. Bes
Villa aan zee met een van de mooiste liggingen in Bretagne, in beschermd natuurgebied "Mine d'Or" met gouden kliffen, zandstranden en ruige kreekjes in het zuiden van de Finistere, 8 km van Lorient.


Beschikbaarheid aanvragen Meer info
Toevoegen aan uw selectie Bekijk selectie
Vanaf 1030€ / week

Vakantiehuis Frankrijk: Porspoder - Finistère

Villa de PORSMEUR - Ref. 5276

Moderne villa van 240 m² - 8 personen, 4 kamers, verwarmd zwembad (28°), huisdieren toegestaan, barbecue, 50 m van het strand. Bes
Moderne villa van 240 m² met terras en kleine tuin. Uitzicht op zee en 50 m van het strand. Klein strand waar u bij eb kunt zwemmen.


Beschikbaarheid aanvragen Meer info
Toevoegen aan uw selectie Bekijk selectie
Vanaf 1460€ / week

Vakantiehuis Frankrijk: Thenon - Dordogne

Léni - Ref. 3643

Villa van 90 m² / 6 - 8 personen - 3 slaapkamers, 1 badkamer - Privé zwembad - WiFi Bes
Mooie oude natuurstenen boerderij in de stijl van de Perigord, met veel smaak gerestaureerd, met typische oude meubels, rustig gelegen in een gehucht van een paar huizen midden in de natuur en toch niet te ver van alle bezienswaardigheden Sarlat, grottes de Lascaux, vallei van de Vézère.


Beschikbaarheid aanvragen Meer info
Toevoegen aan uw selectie Bekijk selectie
Vanaf 825€ / week

Vakantiehuis Frankrijk: Frejus - Var

Parasols - Ref. 3429

Villa van 280 m² / 9 personen - 4 slaapkamers, 4 badkamers - privé omheind zwembad – zee op 4, 5 km - @ internet - Airconditioning Bes
Villa in de stijl van 1900, op diverse niveaus, op een immens terrein, in de wijk La Tour de Mare, met mooie villa’s tussen de pijnbomen, brede avenues, standingvolle residenties, dicht bij winkels en de zandstranden, beschutte kreken en inhammen uitgesleten in de rode rotsen van de Esterel en 5 jachthavens.


Beschikbaarheid aanvragen Meer info
Toevoegen aan uw selectie Bekijk selectie
Vanaf 3900€ / week

Vakantiehuis Frankrijk: Les Issambres - Var

Athéna - Ref. 1420

Villa van 125 m²/ 6 personen - 3 slaapkamers, 2 badkamers – WiFi - zeezicht - privé omheind zwembad – stranden op 2,8 km Bes
Provençaalse villa met uitzonderlijk uitzicht op zee, gelegen op een heuvel tegenover de kust met weids opgezette villa’s, aan de ingang van de Golfe de St Tropez. Ligging: pal zuid. Te huur voor minimum 2 weken


Beschikbaarheid aanvragen Meer info
Toevoegen aan uw selectie Bekijk selectie
Vanaf 1658€ / week

Vakantiehuis Frankrijk: Puyricard - Bouches-du-Rhône

Sionne - Ref. 1339

Vakantiehuis van 110 m² / 8 personen - 4 slaapkamers, 2 badkamers - privé omheind verwarmd zwembad - zee op 40 km - rolstoel Bes
Twee-onder-een-kap villa, geheel gelijkvloers, prachtige situatie aan de rand van een klein dorpje, landelijk gelegen op 9 km van Aix-en-Provence, met weids uitzicht over het gebergte. Ligging: zuid.


Beschikbaarheid aanvragen Meer info
Toevoegen aan uw selectie Bekijk selectie
Vanaf 1646€ / week

Vakantiehuis Frankrijk: Thenon - Dordogne

Malicia - Ref. 2381

Vakantiehuis van 120 m² / 4 - 6 personen - 2 slaapkamers, 1 badkamer - privé zwembad - WiFi Bes
Mooie oude natuurstenen boerderij in de stijl van de Perigord, met veel smaak gerestaureerd, met typische oude meubels, rustig gelegen in een gehucht van een paar huizen op een park van 20.000 m² midden in de natuur en toch niet te ver van alle bezienswaardigheden zoals Sarlat, grottes de Lascaux, vallei van de Vézère.


Beschikbaarheid aanvragen Meer info
Toevoegen aan uw selectie Bekijk selectie
Vanaf 656€ / week

Vakantiehuis Frankrijk: Thenon - Dordogne

Malagnac - Ref. 2382

Villa van 220 m² / 8-10 personen - 5 slaapkamers, 2 badkamers - WiFi - privé zwembad (mogelijk verwarmd met toeslag) Bes
Zeer mooi oud stenen huis, ruim en comfortabel, stijlvol gerestaureerd, rustig gelegen in een gehucht van een paar huizen op een park van 20.000 m² midden in de natuur en toch niet te ver van alle bezienswaardigheden zoals Sarlat, grottes de Lascaux, vallei van de Vézère.


Beschikbaarheid aanvragen Meer info
Toevoegen aan uw selectie Bekijk selectie
Vanaf 963€ / week


  Pagina 1 van 7 |

Vakantietips

Reserveren

U kunt online boeken, 7 dagen per week
Vragen en/of informatie per mail of tel:
• +31 251 674860
info@maisons-vacances.nl